В София физическият контрол е занижен.Ние реално не контролираме движението през

...
В София физическият контрол е занижен.Ние реално не контролираме движението през
Коментари Харесай

Физическият контрол в София е занижен, от месеци не контролираме движението през нощта

„ В София физическият надзор е занижен.Ние реално не направляваме придвижването през нощта от месеци ”. Това сподели в предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS  Богдан Милчев, шеф на Института по пътна сигурност. Поводът е с жертви на бул. " Черни връх " в столицата.

Основната причина за неналичието на надзор съгласно него е, че след промяната на управлението на КАТ преди няколко месеца са налице тежки взаимоотношения сред чиновниците и управлението. Милчев уточни, че чиновници се командироват в провинцията без съображение, заплашват се чиновници, текат процеси на пречистване и " Пътна полиция " е демотивирана да работи. " Информиран е и министър Рашков ", уточни Милчев.

Той изясни, че всяка вечер в София през нощта стават към 20 произшествия по огромните булеварди. " Това е три пъти повече, в сравнение с преди година и половина-две ", сподели специалистът. " В същото време екипите, които управляват през нощта, са сведени до 2 екипа на 1,5 млн. столица. А всички останали екипи от „ Пътна полиция ” се занимават с покритие на тези произшествия. Една злополука се покрива за 9 мин, ”, уточни Милчев.  

Той изнесе и данни на Института, че няколко дни преди тази кататсрофа оперативният дежурен е влезнал в спор с началника на на КАТ, че има дефицит на сили за надзор на придвижването през нощта. 

Милчев се разгласи и против метода, по който от КАТ изнасят информация за водача, предизвикал злополуката без да има удостоверение по категоричен метод ". Той дефинира като неверен този метод и изясни, че изнасянето на тази информация може да попречи на по-нататъшното следствие ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР